Europska unija

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 


Zajedno možemo više!– faza II - završetak provedbenih aktivnosti

 

Datum: 30.11.2021.

 

30.11.2021. posljednji je dan u ovoj fazi projekta da su gerontodomaćice obilazile svoje korisnike. U projekt je u razdoblju od 01.12.2020. do 30.11.2021. godine bilo uključeno više od 350 korisnika s područja 5 općina : Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac. Svih 50 zaposlenih žena nesebično je svakodnevno pomagalo starijim i nemoćnim osobama u pripremi hrane, održavanju higijene, čišćenju i uređenju kuće i okućnice. Pružale su im podršku razgovorom, odlazili su im u nabavku kućanskih potrepština, lijekova, vodili su brigu o njima te ih vodili liječniku i sl.
Vjerujemo da je ovo samo dio uspješne tradicije koju Udruga Veličanka provodi na ovaj način već 3 godine te da će se uskoro nastaviti obilazak naših starih i nemoćnih osoba koje su u potrebi kroz treću fazu projekta čiju objavu natječaja jedva čekamo.
Do kraja projekta koji traje do 21.01.2021. očekuje nas još završna konferencija projekta gdje ćemo se još jednom okupiti zajedno sa svim osobama koje su sudjelovale u realizaciji ovog hvale vrijednog projekta čija je vrijednost veća od 4.5 milijuna kuna.