Europska unija

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 


Otvorena VIKA - prva igraonica za djecu u Velikoj

09.10.2018.

U utorak, 09.rujna 2018. u prostorijama Udruge Veličanka na radost najmlađih stanovnika Općine Velika održano je svečano otvorenje VIKE- prve igraonice za djecu u Velikoj. Svečanosti su prisustvovale predstavnice Zaklade Slagalica iz Osijeka gospođa Jelena Gordana Zloić i gospođa Dijana Živković, te načelnik Općine Velika gospodin Vlado Boban, te 25 djece kojima su uručeni simbolični pokloni izrađeni vrijednim rukama volontera Udruge Veličanka.
Prije samog otvorenja uslijedile su brojne humanitarne akcije gdje su mnogi mještani općine Velika i šire pokazali svoje veliko srce. Početkom rujna održane su dvije humanitarne akcije. Prva akcija odnosila se na prikupljanje i prodaju kolača u mjesnoj crkvi prilikom čega je skupljeno 1.600,00 kuna. Za tu prigodu tvrtka Požeška kronika izradila je plakate, letke i naljepnice, a tvrtka Slavonija papir donirala je 100 komada PVC posuda za kolače. Druga akcija bila je prijateljska utakmica NK OSIJEK- FK SLOBODA (Tuzla) na stadionu u Velikoj gdje je prikupljeno 3.200,00 kn. Brojne su bile i donacije u stvarima i novcu: Zaklada Slagalica donirala je 500 kn, Općina Velika 1000 kn, Dječji vrtić Velika donirao je dječje stolice, sprave za igru i vježbanje te sliku, tvrtka Kraš donirala je slatkiše za otvorenje igraonice, obitelj Marka i Ruže Šipure donirala je tepih, stolar Kraljević izradio je policu za odlaganje igrački, te pomogao u radovima, brojne mame su donirale igračke.
Zahvaljujemo svim sudionicima ovih akcija, donatorima i kupcima kolača, volonterima i zaposlenicima udruge Veličanka, NK Papuk Velika, NK Osijek i FK Sloboda, svim navijačima, Općini Velika, Dječjem vrtiću Velika, župniku gosp.Mariu Saniću, predsjedniku Matice umirovljenika Općine Velika gospodinu Konradu Katiću te svima ostalima donatorima koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji ovih hvalevrijednih akcija i podržali ideju udruge Veličanka i učinili ovu inicijativu jednom od uspješnih priča ovogodišnjeg programa "Aktivni u zajednici" u suradnji sa Zakladom Slagalica iz Osijeka.