Europska unija

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 


 

 

Potpisan ugovor za projekt Zajedno možemo više (Zaželi-program zapošljavanja žena)

 

20.12.2017.

Udruga Veličanka u suradnji s partnerima - općinama Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac, Gradom Kutjevo, Požeško slavonskom županijom, Centrom za socijalnu skrb Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Požega prijavila je u kolovozu ove godine projekt „Zajedno možemo više“ na Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“ koje je 30. lipnja 2017.  raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kao nadležno tijelo.
Projekt, koji će trajati ukupno 30 mjeseci, odobren je 05. prosinca Konačnom odlukom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a 20. prosinca predsjednik Udruge Veličanka, Stanko Raguž  sudjelovao je na svečanom potpisivanju ugovora o financiranju projektnih aktivnosti u Zagrebu, prilikom čega mu je ministar Marko Pavić, uručio ugovor.
Ukupna vrijednost projekta Udruge Veličanka je 8.266.601,80 kn, a aktivnosti projekta čine:
- obrazovanje i osposobljavanje žena koje će pružati usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju,
-zapošljavanje nezaposlenih žena niže razine obrazovanja na 24 mjeseca, na poslovima pružanja usluga podrške i pomoći u obavljanju kućanskih poslova starijima i osobama u nepovoljnom položaju,
-kao i mjesečna podjela kućanskih i higijenskih potrepština istim korisnicima na područjima općina Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol, Velika i Grada Kutjeva.
Projektom će se na poslovima pružanja usluga zaposliti ukupno 60 žena koje će skrbiti o 300 korisnika, te će se na taj način postići smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje kvalitete života korisnika čak šest jedinica lokalne samouprave Požeško slavonske županije, uz istovremenu prevenciju institucionalizacije, socijalnu uključenost i smanjenje rizika od siromaštva starijih osoba.
Udruga Veličanka, zajedno s partnerima,  u narednom će razdoblju organizirati Okrugli stol na kojemu će se odrediti uvjeti korištenja usluge podrške i potpore korisnicima te uputiti javni poziv za zapošljavanje žena.