Europska unija

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 


 

 

 

Zajedno možemo više (Zaželi- program zapošljavanja žena)

 

Otvoriti na linku ispod javna nabava u sklopu projekta:

11.07.2018. Javna nabava u sklopu projekta "Zajedno možemo više"

13.6.2018. Javna nabava u sklopu projekta "Zajedno možemo više"

14.3.2018. Javna nabava u sklopu projekta "Zajedno možemo više"

 

Djelovanje udruge Veličanka najvećim dijelom usmjereno je na unaprjeđenje kvalitete života svih dobnih skupina s posebnim naglaskom na skrb o osobama starije životne dobi te pružanje pomoći i podrške najugroženijim skupinama društva. Sukladno tome, udruga Veličanka prepoznala je svoju priliku u Pozivu na dostavu projektnih prijedloga Zaželi – program zapošljavanja žena koje je 30. lipnja 2017. godine raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kao nadležno tijelo. Projekt „Zajedno možemo više“ prijavljen je u kolovozu 2017. godine u suradnji s projektnim partnerima - općinama Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac, te Gradom Kutjevo, Požeško slavonskom županijom, Centrom za socijalnu skrb Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Požega. 5.prosinca 2017. donesena je Konačna odluka Ministarstva rada i mirovinskog sustava o financiranju projekta te je 20.12.2017. godine svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava čime je službeno započela provedba projekta.
Projekt „Zajedno možemo više“ trajati će ukupno 30 mjeseci, a ukupno prihvatljivi troškovi projekta su 8.266.601,80 kn, uz stopostotno financiranje iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. 
Aktivnosti projekta čine:
- obrazovanje i osposobljavanje žena koje će pružati usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju,
-zapošljavanje nezaposlenih žena niže razine obrazovanja na 24 mjeseca, na poslovima pružanja usluga podrške i pomoći u obavljanju kućanskih poslova starijima i osobama u nepovoljnom položaju,
-kao i mjesečna podjela kućanskih i higijenskih potrepština istim korisnicima na područjima općina Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol, Velika i Grada Kutjeva.
Projektom će se na poslovima pružanja usluga zaposliti ukupno 60 žena koje će skrbiti o 300 korisnika, te će se na taj način postići smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje kvalitete života korisnika čak šest jedinica lokalne samouprave Požeško slavonske županije, uz istovremenu prevenciju institucionalizacije, socijalnu uključenost i smanjenje rizika od siromaštva starijih osoba.