Europska unija

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 


 

 

Projekt „Vozilo kupi, donaciju pokupi“ Udruge Veličanka

 

 

Datum: 09.01.2023.

 

22.12.2022. godine Udruga Veličanka sudjelovala je na svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane održanog u hotelu International u Zagrebu. Sredstvima će se financirati projekt udruge „Vozilo kupi, donaciju pokupi“ kroz koji će udruga osnažiti svoj program doniranja hrane s nabavom novog dostavnog vozila. Osim novog vozila projektom će se financirati i promidžbene aktivnosti projekta poput oslikavanja samog vozila, te promidžbe projekta kroz lokalne medije.

Svrha projekta jest infrastrukturno opremanje udruge što će omogućiti udruzi aktivnije sudjelovanje u lancu doniranja hrane. Novo vozilo služiti će za prijevoz donirane hrane od donatora do prostora udruge, te od prostora udruge prema krajnjim primateljima donacija. Program doniranja hrane udruga provodi od 2018. godine, te je kroz ruke članova udruge prešlo oko 10 tona doniranih proizvoda, a s novim vozilom očekujemo da će taj broj nastaviti rasti u budućem razdoblju.

Projekt je financiran u okviru Nacionalnog plana za oporavak i otpornost u iznosu od 24.687,77 € (186.009,99 kn), provoditi će se u razdoblju od 22.12.2022. do 30.09.2023. godine, a nadležno tijelo za kontrolu provedbe jest Ministarstvo poljoprivrede.