Europska unija

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 


Pokretanje prve igraonice u Velikoj

 

07.09.2018.

Zaklada Slagalica u 2018. godini provodi program „Aktivni u zajednici“ u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva na području 5 županija: Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.
Općina Velika se prijavila na sudjelovanju u programu „Aktivni u zajednici“. Na sastanku održanom u Velikoj 04.05.2018. , sudjelovali su Udruga Veličanka, Matica umirovljenika, KUD I.G.Kovačić iz Velike i KUD Šijaci iz Biškupaca. Na sastanku se „rodila“ ideja pokretanja prve igraonice u Velikoj. Na sljedećem sastanku održanom 19.06.2018. u prostoru Udruge Veličanka , Zaklada Slagalica i članovi Udruge Veličanka dogovorili su pokretanje Igraonice i naziv humanitarne akcije : Pomozite nam VIKA-ti! Humanitarna akcija najavljena je za rujan 2018.  U međuvremenu su izrađeni plakati, letci, naljepnice, napravljena facebook stranica : Velicka igraonica kreativnih avanturista, objave na lokalnim radio postajama RVA i Laganini.fm  s ciljem upoznavanja lokalne zajednice s ovom hvalevrijednom akcijom.
Prve nedjelje u rujnu održana je humanitarna prodaja kolača prilikom koje je prikupljeno 1600 kn za kupovinu opreme. Za subotu 08.09.2018. u 17 sati najavljena je humanitarna nogometna utakmica između NK Osijek –FK Sloboda iz Tuzle na ŠRC Velika.
O svim događanjima kao i budućim aktivnostima više možete saznati na sljedećim stranicama:

Zaklada Slagalica

Facebook-Udruga Veličanka

Facebook-Velička igraonica