Europska unija

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 


Udruga Veličanka nastavlja sa radom unatoč korona virusu i drugim negativnim vijestima!

 

Datum: 24.3.2020

 

Aktivna uloga u zajednici u kriznim vremenima za Udrugu Veličanka pravi je izazov ali i prilika za eliminiranje straha, mahnitog okretanja prema sebi te stavljanje drugoga i njegovih potreba na prvo mjesto. U želji za promicanjem dobrote, solidarnosti, odgovornosti i brige za drugoga Udruga Veličanka u uvjetima ozračja straha i nesigurnosti uslijed nastanka i širenja virusa COVID 19 (korona virus) nastavlja sa radom držeći se naputaka Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o postupanju, specifičnim mjerama zaštite te preporukama od kojih se dio odnosi i na organizacije civilnog društva.
Važno je i u ovim trenutcima ostati koncentriran na dobro za drugoga, pružiti pomoć potrebnome. Udruga Veličanka preko projekta “Zajedno možemo više!” – ZAŽELI, te preko programa “Pomoć u kući”, zapošljava  72 vrijedne zaposlenice (gerontodomaćice) koje svakodnevno i u ovim uvjetima kada vlada virus, te snijeg koji otežava uvjete na cesti pružaju  usluge podrške i potpore najosjetljivijoj skupini društva. Svakodnevnim nesebičnim radom zaposlenice starijim osobama stavljaju na znanje da nisu sami u ovim uvjetima, da se društvo brine za njih, zaposlenice im pomažu pri nabavci lijekova, namirnica, tu su da ih utješe i da im kažu da će sve biti u redu, te da nisu sami. Zaposlenice pokrivaju područje Općine Velika, Općine Kaptol, Općine Jakšić, Općine Brestovac, Općine Čaglin, te grada Kutjeva čime je zbrinuto oko 547 korisnika udruge. Osim korisnika zaposlenice obilaze i sve ostale starije osobe s istog područja kako nitko ne bi ostao bez osnovnih potrepština za vrijeme ovog kriznog razdoblja.
Obzirom da su maske za lice obvezan dio “garderobe” ovih dana, u Udruzi su izrađene te podijeljene zaposlenima.
Također, Udruga se ponosi i zaposlenicima socijalne kuhinje Udruge koji dnevno pripreme oko 250 obroka, koje vozači dostave na kućni prag korisnika. Svatko od nas može učiniti da se ovaj svijet učini boljim.
Neke vrijedne zaposlenice Udruge budu primjer drugima! Budimo solidarni, pomognimo jedni drugima, okrenite se oko sebe i pomozite onima kojima je pomoć zaista potrebna, neka nas novonastala situacija poveže, stvorimo zajedništvo koje će biti temelj za budućnost. Najvrijednije stvar ovih dana neka bude pomoći drugome u potrebi, bez okretanje glave.

Onaj tko se žrtvuje za drugoga, nema se čega bojati.