Europska unija

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 


 

Zajedno možemo više! – faza II

 

Datum: 22.7.2020.

Udruga Veličanka iznimno je ponosna na odobrenje druge faze projekta „ZAŽELI – program zapošljavanja žena – faza II“. Udruga je 21.07.2020. kao korisnik sredstava potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ za provođenje projekta Zajedno možemo više! – faza II sa Upravljačkim tijelom Ministarstvom rada i mirovinskog sustava.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.565.660,00 kuna.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).
Cilj projekta je pridonijeti smanjenju broja i jačanju kapaciteta – znanja, vještina i konkurentnosti nezaposlenih, teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na području Požeško-slavonske županije kroz osposobljavanje i integraciju na tržištu rada.
Ciljnu skupinu projekta čine 50 nezaposlenih žena, te se računa na minimalno 300 krajnjih korisnika uključenih u projektne aktivnosti.
Projekt je dizajniran s ciljem pružanja podrške i pomoći starijim i nemoćnim osobama te kako bi se otvorio put zapošljivosti teže zapošljivoj skupini žena, koje će se tokom projektnih aktivnosti i osposobiti/obrazovati za rad.
Presudan faktor odobrenja projekta bio je uspješan tim Udruge, koji su zajedničkim snagama pridonijeli realizaciji projektne ideje. Bez dobrih suradnika, nema ni uspjeha. Formula uspjeha -  zajednički rad urodila je uspjehom! Projektom je Udruga dobila priliku za rast i razvoj koju jedva čeka iskoristiti.