Europska unija

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 


 

 

 

Održana početna konferencija projekta "Nešto se dobro kuha"

 

27.06.2017.

Početnom konferencijom projekta "Nešto se dobro kuha" u općini Velika počelo je njegovo provođenje. Projekt udruge Veličanka, u suradnji s Lokalnom razvojnom agencijom – Poduzetničkim centrom Garešnica i Općinom Velika dizajniran je s ciljem poticanja razvoja i poslovanja Udruge koja se želi baviti društvenim poduzetništvom. Projekt obuhvaća nabavu potrebne opreme te osposobljavanje 21 člana Udruge – nezaposlene osobe s invaliditetom, nezaposlene žene, mlade osobe bez radnog iskustva, kojim će steći osobne i radne vještine za vođenje Udruge po principu društvenog poduzetništva te za vođenje kuhinje za najpotrebitije. Projekt je odobren te je njegova provedba započela 01.06.2017. godine, a trajati će 12 mjeseci, do 31.05.2018. godine. Ukupno prihvatljivi troškovi projekta su 665.761,37 kn. Provedbom ovog projekta, Udruga će upisati društveno poslovanje u svoje temeljne akte, te će svu stvorenu dobit/višak prihoda većim dijelom ulagati za dobrobit zajednice, kao što je i do sada bio slučaj i temelj poslovanja..   

-Udruga Veličanka i općina Velika prepoznali su natječaj koji će donijeti korist ovom kraju i nezaposlenim osobama, a vlastitim kadrom omogućit će se njegov razvoj – kazala je Vida Iličić, direktorica Poduzetničkog centra Garešnica.
-Projekt „Nešto se dobro kuha“ je prvi projekt Udruge financiran iz EU fondova na što smo posebno ponosni – rekao je predsjednik Udruge Veličankan Stanko Raguž.
-Cilj je da projekt u budućnosti bude samoodrživ,a ovom suradnjom Veličanke i PC Garešnica koja daje rezultate nastavljamo našu skrb o starim ljudima- istakao je na predstavljanju načelnik  općine Velika Vlado Boban.
Voditeljica projekta Tatjana Purkić je kazala da je projekt usmjeren prema teže zapošljivim osobama, a njegovim provođenjem osigurat će se bolji uvjeti života osobama treće životne dobi jer je cilj njegovog apliciranja poboljšanje socijalnog statusa žitelja ovog nerazvijenog područja.

 

 

 

 

 

 

 

Nešto se dobro kuha

 

17.05.2017. godine u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020. Na svečanosti je sudjelovala i udruga Veličanka kojoj su odobrena  financijska sredstva za projekt „Nešto se dobro kuha“ u iznosu 665.761,37 kuna.
Projekt udruge Veličanka „Nešto se dobro kuha“, u suradnji s Lokalnom razvojnom agencijom – Poduzetničkim centrom Garešnica i Općinom Velika dizajniran je s ciljem poticanja razvoja i poslovanja Udruge koja se želi baviti društvenim poduzetništvom. Projekt obuhvaća nabavu potrebne opreme te osposobljavanje 21 člana Udruge – nezaposlene osobe, mlade osobe bez radnog iskustva, kojim će steći osobne i radne vještine za vođenje Udruge po principu društvenog poduzetništva te za vođenje kuhinje za najpotrebitije. Trajanje projekta je 12 mjeseci.
Sama Udruga osnovana je na principu društvenog poduzetništva. Provedbom ovog projekta, Udruga će upisati društveno poslovanje u svoje temeljne akte, te će svu stvorenu dobit/višak prihoda većim dijelom ulagati za dobrobit zajednice, kao što je i do sada bio slučaj i temelj poslovanja.
Nastavno na ovaj projekt, Udruga će u 2017. godini aplicirati nastavak projekta kroz 2. i 3. fazu, te bi kroz trogodišnje razdoblje cjelokupna projektna ideja bila u potpunosti realizirana, te bi Udruga djelovala kao društveno poduzeće.